Гардът Деян Дунович бе освободен само след три седмици престой в Рилски спортист. Той пристигна в края на октомври, а с него тимът от Самоков искаше да укрепи гардовата позиция. За съжаление Дунович не оправда доверието и в трите изиграни срещи в Националната лига игра общо 25 минути и вкара едва 4 точки или средно по 1.33 на мач, информира bulgarianbasket.com.

194-сантиметровият Дунович, който има солидна международна кариера не можа да се наложи в отбора и съвсем закономерно бе освободен само след три прекарани седмици в Самоков.

За сметка на Дунович, българинът Александър Груев е в страхотна форма и прави един от най-добрите си сезони въпреки непрестанните контузии, които го преследват.

Друг чужденец, сърбинът Сърджан Живкович също не разкрива потенциала си, но в момента лекува контузия. В разговор спортният директор на клуба Борислав Чилингиров заяви, че Дунович е единственият освободен от тима. Той потвърди, че Живкович все още е в Самоков, част от отбора е и временно не участва в тренировъчния процес поради контузия.

Утре Рилски спортист излиза в отложен мач от Балканската лига срещу сръбския Металац Валево. Срещата е от 18.00 часа в Арена Самоков. Отборът на Александър Тодоров записа две много важи победи през миналата седмица – една в Балканската против Черно море, а другата в Националната лига срещу Черноморец. Освен домакинството срещу Металац, в петък Рилски спортист гостува на Ямбол в следващия кръг от НБЛ.