„Травис Питърсън е явление не само за баскетбола в Самоков, но за целия български баскетбол”, заяви изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров по повод удължаването на договора на американския център с клуба от Самоков. „Отличава се със своята физика, но и с голямо сърце. Това е потвърждение на нашата стратегия стъпка по стъпка да вървим към успеха и да мислим в перспектива. Освен това е стъпка към изграждането на добър отбор и през следващата година. Той е стълб в нашия отбор. Привличането му е плод на много сериозна работа на нашия треньор”, коментира още Чилингиров, който сподели, че ръководството на отбора е доволно от постигнатото до момента.

„Много хора мислят, че това е неочаквано. Ще се върна в началото на сезона – ние първи започнахме подготовка и направихме 16 контроли, както и създадохме добър колектив, а състезателите повярваха в себе си. Очаквайте още по-хубави мачове от нас”, каза Боби Чилингиров за Гонг.

Колкото до предстоящия сблъсък с Левски в двубой от Балканската баскетболна лига на 27-ми януари в София Чилингиров коментира: „Осигурихме си продължаване напред и със сигурност сме в първите три места. Това обаче не ни задоволява, ще гоним възможно най-добро класиране. Искаме да играем качествен баскетбол. Левски не се непреодолим отбор. До тук от три мача ги победихме два пъти в Самоков. Очаквам да играем освободено и да сме достатъчно концентрирани.”