Стоян Петков вкара кош точно 4.44 минути преди края на мача, а с него Ямбол поведе с 80-56 срещу Рилски спортист и на практика всичко изглеждаше решено. И точно тогава състезателите от Самоков показаха колко интересна и непредвидима може да бъде баскетболната игра. Серия от 21-1 в тяхна полза докара резултата в последната минута до 81-77 и върна интригата в срещата. Започна се надлъгване, което мина през множество изпълнени наказателни удари. Разликата падна и до две точки на няколко пъти, но в крайна сметка Ямбол устиска победата – 91-86. Това бе трета победа за Ямбол в този шампионат, колкото има и Рилски спортист. Те разделят 3-6-то място с други два отбора със същия актив от точки – Черно море и Балкан.

Националът Димитър Ангелов вкара първия кош в мача и неговия отбор поведе с 3-0. Американецът Дейвид Бърджис отвърна за 3-2, но серия от 6 поредни точки (2 на Гоцевски и 4 на Ангелов) изведе Ямбол напред с 9-2. Домакините играеха далеч по-добре от гостите от Самоков и след пореден кош на Ангелов в 7-та минута дръпнаха за първи път с двуцифрен точков актив – 16-6. Играчите на Иван Чолаков играеха добре не само в защита, но и в нападение и след 10 минути игра от първата десетка разликата в тяхна полза вече бе 15 точки – 25-10.

Само след 3 минути игра от втората част Ямбол имаше преднина от 18 точки – 33-18, но благодарение на разигралите се в нападение Александър Груев и Симеон Найденов, гостите съкратиха дистанцията до 33-24. Така 4.20 минути преди почивката Иван Чолаков бе принуден да вземе тайм аут, а след него отново Ангелов прекъсна серията на Рилски спортист. Найденов вкара третата си тройка в рамките на няколко минути, а след него и Боев сполучи зад арката за 35-30 точно 2.40 до края на частта. Все пак между двете полувремена Ямбол се оттегли на почивка със 7 точки аванс – 43-36.

Най-големи проблеми за гостите от Самоков през тези първи 20 минути създаде Ангелов, който само за 15 минути игра имаше 13 точки. С 9 на почивката бе Левен Белберов. За Рилецо „избухна” Найденов с 3 тройки и 13 точки, но пък имаше 3 лични нарушения на полувремето.

Ангелов вкара първите 5 точки за Ямбол и в началото на третата част, а след като се разписа с първи кош зад линията и Юли Радионов, домакините поведоха с 13 точки – 51-38. Добри прояви в следващите минути имаха Травис Питърсън от състава на гостите, както и Станислав Говедаров от домакините. Но Белберов бе човекът, който изведе Ямбол с 13 точки аванс в края на третата десетка – 65-52.

Последната четвърт стартира с три поредни тройки в три нападения за Ямбол, а след кош на македонецът Гоцевски за първи път от началото на срещата домакините дръпнаха с 20 точки - 76-56 в тяхна полза 6.42 минути преди края. След нови два коша на Белберов и Стоян Петков се стигна и до най-голямата разлика в полза на домакините по време на цялата среща – 24 точки в плюс за тях 80-56 малко след средата на частта. В тези моменти се разигра Александър Груев, който в следващите 3 минути сам вкара 11 от общо 16 точки за Рилски спортист, а гостите намалиха до 81-72 минута и 43 секунди преди финалната сирена.

Ангелов сгреши, а Груев с нови два наказателни удара и Станислав Ваклинов с тройка тотално върнаха Рилски спортист в мача за 81-77. Докрая на срещата оставаха 54 секунди, но нервите на домакините от линията за наказателни удари бяха много здрави и те сполучиха в 10 от 12 опита, което се оказа достатъчно за крайния супех.

Най-добър за Ямбол бе Стоян Петков, който направи първи дабъл дабъл за сезона – 17 точки и 10 борби и завърши с най-висок коефициент в мача – 26. Ангелов бе най-резултатен с неговите 25 точки, а Левен Белберов добави 20. Златко Гоцевски завърши с 10 точки и 7 овладени топки.

Александър Груев вкара 27 точки за гостите, като бе точен на 5 пъти зад линията за 3 точки. Симеон Найденов се отчете с 4 тройки и общо 16 точки, а Богдан Боев завърши с 12 точки, 4 борби и 3 асистенции.