Мъжкият баскетболен тим на Рилски спортист заминава на турне в Турция, където в рамките на четири дни ще изиграе 4 контролни срещи с различни турски състави, съобщи клубният сайт на отбора.

Съставът, воден от македонския треньор Александър Тодоров още тази вечер ще се изправи срещу Едирне в Одрин от 18 часа, а веднага след двубоя Рилски спортист ще пътува за Истанбул, където в следващите 3 дни ще срещне последователно Еюп, ИТУ и Йесилюрт. Последната проверка ще е от 11 часа в четвъртък и след това тимът пътува обратна за България.

Баскетболистите на Рилски спортист ще имат възможност да присъстват на една от най-интересните срещи в тазгодишните квалификации за Евробаскет 2009, в сряда вечер между отборите на Турция и Франция в зала „Абди Ипекчи”.

Срещите в Турция са част от сериозната подготовка на Рилски спортист, които първи започнаха подготовката си за новия сезон. Те тренират вече месец и половина, с което подсказват, че амбициите през новата състезателна година ще се по-големи.

Рилски спортист ще участва в дебютния сезон на Балканската лига, като самоковци дори ще открият турнира в прекрасната „Арена Самоков” на 7-и октомври срещу отбора на Мега Баскет от Сърбия. Веднага след това, на 11 октомври отборът гостува на Спартак в Плевен в мач номер едно от новия шампионат на България в новосформираната Национална Баскетболна Лига.