Отборът на Рилски спортист ще смени хотела, в който е настанен в Кавадарци утре, заради някои проблеми с настаняването, с които се сблъска при пристигането си в града-домакин на Финалната четворка на Балканската лига. „Имахме някои малки проблеми, но това не трябва въобще да се отбелязва. Важно е да играем баскетбол, ние за това сме дошли тук. Ще сменяме хотела утре. Оказа се, че тук е страшно заето, нали НАТО има някаква среща, така и не разбрах каква точно. На близо 40 минути сме от тук, но това няма никакво значение. Това са много дребни проблеми и не бива да им се обръща внимание”, сподели старши треньорът на Рилски спортист пред Гонг преди първото занимание на тима от Самоков в зала „Ясмин”. Рилски спортист излиза срещу Левски в първия полуфинал на надпреварата утре вечер от 18 часа.

Колкото до това, че два български тима се срещат на извън България, Барчовски коментира: „Много е особено. На мен не ми се е случвало такова нещо. Обикновено в България има и други фактори. Има публика, има ви вас журналистите, има роднини. Има домакинство или гостуване, но все е в България, а сега е малко далече. Особено е. Не мога да кажа как се чувствам, но сме мобилизирани утре да направим всичко възможно и да победим. Левски е фаворит, но предвид това, че направиха някои колебливи игри напоследък, се счита, че двата отбора са равностойни в момента. Ние пък направихме доста хубави мачове. Аз смятам, че за да бъдем честни – Левски е фаворитът, малко по-силният тим, но малко. Абсолютно възможно е в един мач, ако играем добре, ако си свършим работата, ако сме смели, да победим.”

За евентуалния сблъсък на гигантите Прийст Лодърдейл и Александър Радойевич, Росен Барчовски заяви: „Радойевич показа стойностни игри напоследък. Най-после ми показа защо е бил в НБА и в клубове в Европа. До този момент не го беше показал нито на публиката, нито на мен. Има качества явно му е било необходимо време да се адаптира. Може да се очаква един интересен сблъсък между двама гиганти.”

Колкото до целите на Рилски спортист в Балканската лига, Росен Барчовски бе категоричен: „С ръководството, когато говорихме ми се каза, че е хубаво да влезем във Файнъл Фор, въпреки че бяхме в лоша позиция. Но сега ние сме си поставили за цел максималното в този турнир и то не може да е различно, иначе нямаше да дойдем. Нямаме никаква поставена цел изрична, но между нас е ясно, че искаме да играем финал и то, ако може да го спечелим.”