Рилски спортист записа две поредни победи за първи път през 2010 година, след като тази вечер се наложи над Евроинс Черно море с убедителното 95:69. През седмицата самоковският тим победи и в Балканската лига, и така вече може да си поеме глътка въздух, след тежките моменти от началото на годината. Успехът над Черно море бе и своеобразен реванш, макар и недостатъчен, за загубата в Балканската лига, при срещата между двата тима преди 10 дни.

След като три от последните четири мача между двата отбора се решиха в рамките на едва три точки, днешният двубой в „Арена Самоков” бе далеч по-различен. Богдан Боев даде тон за игра на домакините, като реализира първия кош в срещата от тройката. За по-малко от три минути Рилецо вече водеше с двуцифрен актив, и това се запази до края на частта. От самото начало на втората четвърт разликата не падна, и непрекъснато растеше. Силното нападение на самоковлии бързо намери пролуките в защитата на гостите и в шест минути преди почивката варненци вече изоставаха с 18 – 24:42.

До този момент Черно море нямаше нито един точен изстрел от тройката, и бе 0/8 от тази зона, което нямаше как да не се отрази на играта на тима, който разполага с много качествени стрелци. Рилецо не успя да отбележи в следващите две минути, и позволи авансът да се стопи до 13 точки, но последваха пет поредни точки на Сашо Груев, за да се стигне по нова най-голяма преднина – плюс 19. Първото полувреме приключи при 57:35, а за двете части капитанът Груев вече имаше актив от 12 точки и 7 асистенции.

Третата четвърт не донесе нищо добро за Даниел Димитров и момчетата му, които продължаваха да изостават с двайсетина точки, на моменти и до 28. Подобна бе ситуацията и в последната част, в която двубоят се доиграваше, и макар след серия Черно море да смъкна изоставането си под 20, до 19 точки, дотам свърши всичко.

Тоталното надмощие на Рилски спортист бе в борбата под коша, където домакините отчетоха почти двойно повече овладени топки. Ужасната стрелба на варненци също не им помогна особено, а титулярният гард Димитър Мираковски напусна рано-рано терена – с пет лични нарушения след 21 минути игра. В негово отсъствие блесна Тихомир Желев, със 17 точки, шест борби, пет асистенции и четири откраднати топки. Хриси Димитров пък започва да показва обичайната си класа, и отбеляза 23 точки.

Пореден силен мач за Рилецо записа Богдан Боев, който бе топреализатор за тима си с 22 точки. 18 добави Травис Питърсън, а 17 – Дейвид Бърджис. Александър Груев отбеляза само пет точки през второто полувреме, но за сметка на това завърши със дабъл-дабъл и страхотните 13 асистенции в актива си.