Рилски спортист приключи с мачовете си от редовния сезон на Еврохолд Балканската лига и оттук нататък ще чака съперника си за четвъртфиналите. В мач-повторение на миналогодишния финал на същото издание Рилецо се наложи над Работнички със 111-65 и завърши с актив от 4 победи и 4 загуби.

Сега Рилски спортист ще чака развоя от последните две срещи в група А на Балканската лига, в които Металац посреща Работнички, а в другия Черно море е домакин на Ловчен. Имайки предвид сигурната победа на Металац над Работнички, от изхода на другия двубой ще зависи и крайното класиране на Рилски спортист след тази част от турнира. Победа на Черно море ще прати Рилецо четвърти в групата, докато при загуба на варненци Рилски спортист ще се класира на трето място. При всички положения съперникът на момчетата на Ацо Тодоров ще бъде най-вероятно между отборите на Левски и Фени Индустри от другата група, информира bulgarianbasket.com.

В този двубой някои състезатели постигнаха интересни постижения в отделни статистически категории. Александър Груев завърши с 14 точки и подаде цели 20 асистенции. Неговият съотборник Травис Питърсън пък отбеляза 36 точки и хвана 20 борби. Македонецът Яне Петровски влезе като резерва и завърши с 18 точки, 8 асистенции и 5 овладени топки. Отлично се включи като титуляр в този мач Любомир Киров, който вкара 4 тройки и общо 14 точки. Добър мач и за Станислав Ваклинов – 8 точки и 6 борби.

За гостите от Скопие Марко Симоновски вкара 33 точки, от които 4 тройки.

Следващият мач на Рилски спортист ще бъде чак на 6-ти март, когато съперник ще бъде тимът на Балкан – отбор, който момчетата на Ацо Тодоров все още не са побеждавали този сезон.