Доминиканeцът Сантос Мартинес остава в отбора на Рилски спортист, съобщи bulgarianbasket.com. 198-сантиметровият баскетболист, който пристигна на проби миналата седмица, е бил одобрен от ръководството на клуба и ще бъде част от тима до края на сезон 2007/08. Той е на 26 години и за последно е носил екипа на Реалес де ла Вега в първенството на родината си. В миналогодишния шампионат на Доминиканската република е вкарвал средно по 23.5 точки на мач.

Преди да заиграе професионално баскетбол, Мартинес е учил в САЩ, като е минал през гимназия и колеж. В средното училище, като играч на отбора на Хостъс Линкълн Академи прави средно по 31 точки през 1999 година. След това минава през няколко колежа като последната спирка е Ливингстън във втора дивизия на NCAA. През сезон 2005/06 той вкарва средно по 16.4 точки на мач. През 2006 участва в лятната лига на AND 1 в Йезоло с отбора на Венеция (средно 10.5 точки и 4.5 борби).

Вече са задвижени процедурите по регистриране на Мартинес, който се очаква най-вероятно да направи дебют в първенството на А-1 в началото на следващия етап от шампионата.