Отборът на Рилски спортист загуби гостуването си на Морнар в Бар със 76:89 точки и отстъпи второто си място във временното класиране в група А на Балканската лига по баскетбол. Българският състав вече е с актив 4 победи и 4 поражения, а черногорците са с пет успеха от 8 двубоя. В следващата си среща на 21-и февруари Рилски спортист посреща македонския Торус в Самоков. Преди това обаче отборът от Самоков ще трябва да се справи с тежкото пътуване към България, заради лошите атмосферни условия на Балканите. По програма Рилецо пък гостува на Балкан в Ботевград в събота в поредния кръг от Националната баскетболна лига.

Мачът започна силно за Рилецо и воденият от Росен Барчовски тим, дори поведе с 25:10, но до края на първата четвърт домакините успяха да намалят до 29:24 за българите. Играта бе равностойна през вторите 10 минути, като Рилски спортист удържа аванс от 3 точки в края на първото полувреме – 45:42. След почивката баскетболистите на Морнар бяха по-убедителни и отбелязаха първите 8 точки. Преднината на домакините стигна 8 точщи, но към края на третата част състезателите на Рилецо вкараха две поредни тройки и се доближиха само на 1 точка. След 30 минути игра резултатът вече бе 67:63 точки за черногорците. През последната четвърт Рилски спортист допусна домакините да направят серия от 9:0 точки. Българският тим опита да задържи разлика до 11 точки, но не успя и това дава предимство на Морнар в директните двубои с Рилецо.

Сръбският гард Бранко Миркович завърши с 23 точки, 3 борби и 5 асистенции за Рилски спортист, а с 21 за Морнар се отчете Филип Барович.