Рилски спортист се отказа от услугите на сръбския плеймейкър Перица Митич. Тимът от Самоков освободи 24-годишния баскетболист, след като прецени, че той няма да бъде полезен на отбора през започващия след седмица сезон. Митич игра в няколко контролни срещи с екипа на Рилецо, но не впечатли с изявите си, затова спортно-техническият щаб на тима реши да го отпрати. Сърбинът вече напусна подготвителния лагер и се прибра в родината си.

Мястото на Митич бе заето от хърватина Александър Угриноски. Роденият в Скопие младок подписа с Рилски спортист и ще е част от състава на Александър Тодоров през новия сезон. 21-годишният Угриноски е играл за младежки национални формации на Хърватия, и се представи добре в контролните срещи на Рилецо до момента. За последно Александър Угриноски се подвизаваше в NBDL - Лигата за развитие на НБА, а започна подготовка за настоящия сезон в Работнички, преди да бъде привлечен в Самоков. След като се отказа от Митич, наставникът на Рилецо Александър Тодоров прецени, че иска да задържи Угриноски и ще го използва като втори плеймейкър, след капитана Александър Груев.

Самият Груев, който пропусна домашния турнир в Самоков миналата седмица заради контузия в ръката, вече е на линия и тренира наравно с останалите си съотборници.