Ламонт Джоунс дебютира за Рилски спортист при победата като гост над черногорския Ловчен с 83:80 в Балканската лига. За настоящия шампион в регионалната надпревара, това бе първи успех като гост, и изравни актива им на два успеха и две загуби. Американският гард Джоунс се присъедини към самоковския тим едва вчера следобед, и проведе само една тренировка под ръководството на Александър Тодоров, но се включи очаквано добре. Ветеранът бе с основна заслуга за трудната победа, постигната едва в края на срещата в Цетине.

Двубоят бе равностоен, и рядко някои от двата състава успяваше да се откъсне напред. Първата част приключи при 27:23 в полза на домакините, а три минути преди края й Ламонт Джоунс се появи за първи път на терена, на мястото на Александър Угриноски.

Втората четвъртина премина с лек натиск на Рилецо, и след силни изяви на Травис Питърсън и Богдан Боев, гостите поведоха две минути преди почивката – 41:43. До края на полувремето бяха разменени кошове, за да приключи то при 42:46.

След паузата отново последваха равностойни минути, но в един момент Рилски спортист успя да дръпне с шест точки – 50:56. Баскетболистите на Ловчев обаче бързо се върнаха, и не само изравниха резултата, но и поведоха, шест минути и половина след началото на второто полувреме. Травис Питърсън вкара тройка, за да изведе Рилецо отново напред – 60:62 – но в последните три минути от частта самоковлии не успяха повече да се разпишат. След серията си от 11:0, черногорците се оттеглиха след 30 минути игра с аванс от девет точки – 71:62.

Рилски спортист не падна духом, и веднага след старта на последната четвъртина момчетата на Александър Тодоров реализираха седем безответни точки, за да върнат интригата от самото начало. Все пак гостите бяха догонващи с 3-5 точки, и чак три минути преди финалната сирена изравниха – 77:77, с кош на Георги Давидов.

Дамян Кандич пропусна два фаула за Ловчев, 57 секунди преди края, но оттам последваха пропуски и грешка за Рилецо. Никола Лалич обаче направи нарушение в атака във вреда на домакините, и предостави нов шанс за българския тим. При оставащи 17 секунди Ламонт Джоунс бе фаулиран, и реализира двата си наказателни удара – 77:79. В последните секунди Лалич и Кандич стреляха фаулове, но Симеон Найденов бе по-точен от тях и реализира и четирите си опита от наказателната линия, за да се оформи крайното 80:83.

С 21 точки и девет борби завърши Травис Питърсън, Симеон Найденов добави 14 точки. Ламонт Джоунс и Александър Груев отчетоха еднакъв актив – по 13 точки и пет асистенции. Рилски спортист превъзхождаше и в борбата под коша. С 23 точки за Ловчен завърши Никола Иванович.

С успеха си Рилецо вече е втори в своята група А, с еднакъв актив с Ловчен и Евроинс Черно море. В следващия кръг самоковци гостуват в Румъния на Газ Метан Медияш на 15 декември.