Новият Управителен съвет на баскетболната ни федерация утвърди критериите, по които клубовете ще кандидатстват за участие в евротурнирите. На първо място – класиране в шампионата и турнира за Купата на страната и заявяване на спортна зала, която да отговаря на всички изисквания на ФИБА Европа. Заявки за участие в държавните първенства и европейските клубни турнири могат да направят само тези отбори, които представят Декларация от треньорите, които работят в клуба, че нямат неизплатени договорни вземания от клуба.

Управителният съвет утвърди още Николай Въжаров за председател на Дисциплинарната комисия, а Борислав Пелтеков и Георги Сотиров като нейни членове. Председател на комисията за приложение на „Система за оценка и финансово подпомагане на дейностите на БК от ДАМС” става Иван Гологанов, а членове - Красимира Петрова и Станислав Бояджиев. Изпълнителният директор на централата Иван Ценов е председател на Спортно-техническата комисия в състав Юлия Боянова и Камен Тошев. Членовете на Управителния съвет решиха още създаването на Правна комисия с председател Панайот Генков и състав: адв. Марияна Попова, адв. Иван Вълканов и Елеонора Рангелова.

Създадени бяха следните временни Работни комисии във връзка с 10-годишната програма за развитието на българския баскетбол:

- Комисия по детско-юношеския спорт с председател Юлия Боянова

- Комисия по материално-техническата база на баскетбола в България с председател Иван Ценов

- Комисия по координация, систематизиране и изработване на десетгодишната програма за развитието на българския баскетбол също с председател Иван Ценов

- Треньорска комисия за изработването на програма за подготовка и развитие на треньорските кадри и единната програма за работа с подрастващите с председател Симеон Варчев

Управителният съвет реши да се сключи договор между федерацията и клубовете, в който да залегнат следните основни моменти:

Задължения на БФБ: Да поеме съдийските разноски за междуобластните първенства за подрастващи. Да се увеличат на сумите за дневни, изплащани от БФБ на отборите участници във финалите на ДП за подрастващи като продължат да се заплащат от БФБ и съдийските разноски за финалите. Да се определят материални награди, които да бъдат предоставяни от БФБ на отборите, участващи в зонални първенства.

Задължения на БК: Минимум 10 различни състезатели картотекирани във всяка възраст. Да изпращат в БФБ до определен срок Годишен план- програма за работата на съответния отбор, кандидатстващ за подпомагане. Да изпращат в БФБ до определен срок ежемесечен отчет за присъствието на състезателите на тренировки. Задължение да работи по единната програма, предоставена от БФБ. При поискване от БФБ да осигури на определена дата отбора за тестиране.

При неизпълнение на тези задължения се спира финансирането. Повишават се с 30% сумите за финансиране на БК за участие в финали на ДП.