Новият стар наставник на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Петко Маринов проведе първо занимание начело на „студентите” Екипът, с който ще работи пък трябва да стане окончателно ясен до утре по обед. „Имам идеи. Уточняваме ги с ръководството”, сподели по този повод Маринов.

Колкото до днешната тренировка на тима, специалистът коментира: „Везенков ме представи на отбора. Казах си изискванията. Направихме хубава тренировка. Тренираха с добро настроение. Митко Ангелов и Тенчо Банев вече са с нас. Тенчо направи първа тренировка. Чакат ни отговорни неща. Момчетата го осъзнават. Дано да постигнем целите си. Видях един добре трениран отбор и благодаря на Любо Минчев и Данчо Колев.”

Петко Маринов ще дебютира повторно начело на ЛукОйл Академик в Ямбол на 7-ми март, когато е поредният двубой от Националната баскетболна лига. Треньорът сподели още, че не му е било лесно да се раздели с баскетболистките от женския състав на ЛукОйл, а две от украинките дори са го изненадали с подарък – чаша със снимки.