От вчера женският Академик София има нов президент. Това е ректорът на Минно-геоложкия университет в столицата ни – “Св. Иван Рилски”. Професор д-р Иван Милев бе избран с единодушен вот на събранието на Управителния съвет на клуба.

Бившият гард на мъжкия национален отбор, ЦСКА, Компакт Димитровград и Академик – Станислав Станков, официално бе обявен от УС за вицепрезидент на Академик София. Той ще се ангажира със спортно-техническите и баскетболните въпроси на клуба. Изпълнителен директор ще бъде Георги Стоилов. В УС на Академик влязоха: Ваньо Найденов (б.а. председател на ОСК Академик), Слава Ангелова, Георги Бързаков и Иван Христов.

На заседанието на Управителния съвет бяха обсъждани два плана – краткосрочен, който касае подготовката и обезпечаването на отбора до края на сезон 2009/2010 в “А” група (жени). И дългосрочен. При него амбицията е за в бъдеще Академик София да създаде отначало своя школа за подрастващи, а селекцията на представителния тим да докара в състава нови, по-класни попълнения, включително и такива от чужбина. Целта е гръбнакът на сегашния отбор да бъде съхранен, а от следващия сезон да се търсят по-високи резултати.

Женският Академик София бе възроден след 13-годишна пауза и в момента се подвизава в “А” група. За пръв път от 20 години насам обаче тимът има пълното основание да се нарича “студентски”. В редиците му се състезават 11 първокурснички от МГУ “Св. Иван Рилски”, УНСС и СУ “Климент Охридски”. Ректорът на Минно-геоложкия университет – проф. Д-р Иван Милев се очертава като един от най-върлите фенове на възпитаничките на Елена Станкова. Новият президент на клуба не пропуска домакински мач на отбора в зала “Христо Ботев”. Голям привърженик на “студентките” е и друго известно име в българската общественост – общинският съветник от ДСБ и ръководител на катедра “Физика” в МГУ – Вили Лилков.