Новият старши треньор на БК Евроинс Черно море Предраг Баднярович бе представен днес официално пред медиите. Във варненския клуб са се спрели на Баднярович от 14 разисквани имена за наставник. Той идва и с препоръките на Пешич и на спортния директор на FIBA Europe Коста Илиев. Самият президент на Евроинс Черно море Асен Христов е настоявал новият треньор задължително да е чужденец и с определена Народност – сърбин.

Помощник на Предраг Баднярович във варненския клуб ще бъде досегашният наставник Даниел Димитров. Баднярович е водил 3 сръбски клуба, бил е 3 години треньор в Гърция начело на Лариса и ПАОК, 2 години е работил в Румъния и още 2 в Египет.

„Добих вече някаква представа за отбора на Евроинс Черно море. Проведох 5 тренировки досега. Има добри играчи. Целта поставена пред мен е финал в първенството. Ще има промяна в схемата на игра. Поставям си за цел да накарам състезателите да заиграят компактно. Изповядвам агресивен баскетбол и искам дисциплина, а за това е необходимо време”, коментира сръбският специалист. Първото предизвикателство пред него е осминафиналния мач от турнира за Купата на България срещу Дунав на 6-и февруари в Русе. Реваншът е в неделя в ДКС във Варна от 16 часа.