С по 600 места ще разполагат привържениците на Рилски спортист и Левски Лукойл по време на финала в турнира за Купата на България по баскетбол, който ще се проведе в Двореца на Културата и спорта във Велико Търново. Двубоят е на 3-и март от 17:30 часа.

Секторите са разположени в двата края на залата, а между тях ще има обособена неутрална зона, съобщава bgbasket.com.

Привържениците на двата отбора ще бъдат пускани в залата от различни входове, като ще има и отделни каси. Целта е да не се стигне до конфликти между агитките.

Левски Лукойл представя новите попълнения на 1-и март

Напрежението преди финала за Купата на България ескалира още с избора на град - домакин, а на пресконференция вчера от ръководството на Рилски спортист снеха доверието си от баскетболната федерация.

"За съжаление с това ръководство на БФБаскетбол мъжкият баскетбол смело е тръгнал по стъпките на женския. Георги Глушков не се интересува от развитието на българския баскетбол, не е помогнал на нито един малък отбор по време на управлението си, а федерацията се ръководи крайно зле и с всеки изминал ден положението става все по-лошо и катастрофата се задълбочава", заяви президентът на Рилски спортист Петър Георгиев.