Един от най-опитните баскетболисти в България – Юлиян Радионов – все още не е решил къде ще играе през следващия сезон. Гардът прекара миналата година в Черно море, а в момента се наслаждава на почивката си. След като се възстанови напълно от травмата, която го мъчеше в края на последния сезон, сега Радионов е напълно готов за игра. Той с удоволствие отговори на въпросите на Gong.bg, като опроверга категорично информациите, че вече има подписан контракт с бургаския Черноморец.

През последната седмица се появиха информации, че си подписал договор с Черноморец. Отговарят ли те на истината?

Не, не отговарят на истината. На този етап съм свободен агент и нямам договор или споразумение с никой отбор.

Имаш ли реални оферти от български отбори към момента?

Не, нямам!

В края на миналия сезон лекуваше контузия, вече всичко наред ли е при теб?

Да, вече съм здрав, контузията която имах отшумя и дори в момента водя индивидуална подготовка. Надявам се следващия сезон да съм здрав и пълноценен!

Разговарял ли си с Черно море, отбора, където прекара миналата година? Възможно ли е да се върнеш отново там?

Да, разговарях, но доколкото знам те все още не са наясно с селекцията за догодина. Предполагам че и това скоро ще се случи и ще има яснота относно моето бъдеще в Варна.

Какво е твоето лично желание, искаш ли вече да се завърнеш в родния Бургас?

Личното ми желание е да играя баскетбол на място, където ще се чувствам добре и ще бъда полезен! Естествено, Бургас е родният ми град и много се радвам, че отново набира скорост и е на път да възвърне баскетболните си позиции от близкото минало, но дали аз ще съм част от този отбор, ще покаже бъдещето.

Ти си от доста време в българския баскетбол, смяташ ли, че ни предстои добра година?

Много се надявам, че ни предстои едно силно представяне на Европейското първенство в Полша. Определено това е същественото и най-важното събитие за българския баскетбол тази година. Давам си сметка че ще е много трудно, всички ни считат за аутсайдер, но дори и да приемем това мнение, все пак на всяко голямо първенство има една изненада, защо да не сме ние точно тази изненада!? Стискам палци на момчетата да са здрави, да няма контузии! Убеден съм, че с треньори като Пини Гершон и Ави Ковалски отборът ще е добре подготвен, дано имаме и нужната доза спортен шанс!

Какво си пожелаваш за следващия сезон?

Здраве!