Овакантеното треньорско място на бъдещия представител на Македония в Адриатическата лига по баскетбол за мъже Работнички Скопие предизвика сериозно раздвижване не само в западната ни съседка, но и у нас, заради факта, че сред спряганите имена за нов треньор е и досегашният наставник на българския шампион ЛукОйл Академик Марин Докузовски. Неговият договор със „студентите” изтича с края на този месец и тепърва предстои ръководството на ЛукОйл да реши какво ще е бъдещето на клуба следващия сезон.

„Марин Докузовски е само един от кандидатите за треньор на Фершпед Работнички след оставката на досегашния наставник Йорданчо Давитков. В играта за треньорския пост са още няколко македонски треньори като Александър Тодоров, Бобан Митев, Саша Димитриевич, както и Саше Филиповски, който е роден в Скопие, но има словенско гражданство”, такава е реакцията на спортния директор на сребърния медалист в Македония Горан Костовски на вчерашната публикация във „Време”, че Докузовски е имал среща с боса на „Фершпед” Щерю Наков и продължава пред същия вестник: „Всичко написано за Докузовски, освен това, че е един от кандидатите за треньорското място, са спекулации. Управата на клуба обмисля повече варианти. В следващите дни ще имаме разговори с треньорите, които споменах и които определено не са с по-малки шансове от Докузовски. После ще обявим решението си кой ще води Работнички в Адриатическата лига.”

Спортният директор на Работнички споделя още, че в играта за наставник на тима е и специалист от съседна Сърбия, но не споменава имена. „Според баскетболната общественост Докузовски е с най-големи шансове, но не трябва да се подценяват и тези на Тодоров. Въпросът е и дали Филиповски и Митев биха могли да застанат начело на клуба”, пише още „Време”.

По-рано тази седмица и македонската телевизия А1 обяви, че първоначалните информации след оставката на Йорданчо Давитков са, че е възможно връщане на бившия наставник на тима - Докузовски, а вчера същото написа и един от най-големите хърватски интернет сайтове за баскетбол - kosarka.hr.

Самият Марин Докузовски отрече пред български медии да е преговарял с Работнички и очаква да се върне у нас, за да говори с шефовете на ЛукОйл Академик за бъдещето си при „студентите”.