България победи Латвия с 65:58 (21:16, 15:15, 12:16, 17:11) и взе първи успех във втората фаза на Европейското първенство за жени до 20 години, което се провежда в София. Това с нищо няма да промени шестата позиция, на която се закотвиха момичетата на Тина Димитрова след четирите поредни загуби.

Днес те играха силно, като съумяха да вземат преднина от пет точки още в първата четвърт и я поддържаха така до средата на втората част, когато латвийките изравниха. За гостите срещата бе от много голямо значение, тъй като една победа щеше да им даде възможност евентуално да се борят за влизане в полуфинал.

В края на първото полувреме България си върна аванса от пет точки, а след почивката активът набъбна още. Латвия отново успя да се върне в мача като изравни играта в края на третата четвърт.

Българският състав този път съумя да се мобилизира и да върви с крачка пред опонента си в заключителните десет минути. Със сериозна доза самообладание, момичетата взеха тази победа най-вече за самочувствие.

Най-резултатна за успеха днес бе Екатерина Димитрова с 20 точки, 17 точки и 8 борби добави Жаклин Златанова, а Веселка Тодорова добави 14 точки. За Латвия Айа Путнина реализира 19 точки.

В събота България ще срещне или Белгия, или Беларус в следващия си мач от шампионата.