На огромен интерес се радват състезателките от националния отбор за жени преди първия си мач от допълнителните квалификации за Евро 2009 в Русе.

Днес от 17,30 ч. тимът на Николай Боруков излиза срещу Украйна, а в групата им е и Германия. Домакините от Русе пък се похвалиха, че вече са продали 2/3 от билетите в зала „Дунав” ще има най-малко 1000 души, които да викат за българките. Местните фенове са приготвили и изненада за отбора – трикольор от около 50 квадратни метра, който да мобилизира българските баскетболистки. Знамето бе подарено на фенклуба „Дунав завинаги” от ВМРО пред Паметника на свободата в Русе с пожелание да вдъхновяват българските спортисти във всички техни изяви. Ушит е от русенката Доротея Василева. Средствата за знамето са осигурени от депутата и лидер на патриотичната организация Красимир Каракачанов.

„Ще покажем на украинките какво значи русенска агитка”, зарече се шефът на фенклуба Юлиян Йорданов. Той добави, че става дума за България и агитката ще окуражава нашите момичета от първия до последния съдийски сигнал.

За да създаде „бойна” атмосфера, агитката се е снабдила с втори тъпан, закупили са голямо количество свирки и тромби, които ще раздадат на публиката, за да се включи и тя в тяхната подкрепа. Огромният флаг ще бъде разпънат на трибуната и членовете на клуба ще бъде разпънат по време на целия мач. От БФБаскетбол пък са подсигурили около 100 по-малки флагове, които ще бъдат раздадени на феновете.

От два дни отборът на Николай Боруков тренира в пълен състав, след присъединяването на Димана Георгиева, Гергана Славчева и Наталия Топалова. В петък и събота тимът имаше повод и за празник заради рождените дни на асистент-наставника Стефан Стефанов (на 2-ри януари) и на старши-треньора Николай Боруков и американката с български паспорт – Ноел Куин в събота