Усилена подготовка тече в Русе за „синьото“ дерби в дамския баскетбол у нас. Дунав 8806 посреща Левски в мач от 22-ия кръг на НБЛ-жени на 23 февруари от 18 ч. в залата в квартал „Здравец“.

Капитанът на шампионките Зорница Костова сподели, че русенският отбор е пределно мотивиран за предстоящия двубой, като „сините феи“ очакват и познатата подкрепа от трибуните.

„Отборът на Левски винаги е бил особен дразнител за нас. Мачовете помежду ни винаги са с особен заряд. Прези този сезон от Левски демонстрират много добър баскетбол, играят организирано и агресивно. Съумяват да използват максимално качествата на всяка една състезателка и това им носи успех. Всички сме много мотивирани, готвим се усилено за предстоящия двубой. Има настроение в отбора за добра игра срещу Левски. Надяваме се на подкрепата и на публиката. Нашите фенове винаги са били с нас и затова не се съмнявам, че ще помогнат и в този важен момент“, сподели Костова.

Подкрепата в зала Дунав е все по-добра, като и нейното сърце заби в познатия ритъм. Агитката с тъпана е налице за важните мачове от първенството, като готви и сериозна инвазия за предстоящите мачове от финалната четворка от турнира за Купата на България във Велико Търново.