С абсолютно единодушие баскетболните клубове в България избраха Георги Глушков за президента на федерацията. Единственият кандидат за поста, останал вакантен след внезапната кончина на Михаил Михов, получи подкрепата от всички делегати на Общото събрание, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна.

Интересни изказвания преди избора на Глушков направи бившият президент на централата Атанас Тонев, който подчерта сериозния финансов проблем, който има във федерацията. Константин Папазов, Симеон Варчев и Сашо Везенков също взеха думата, всички те наблягайки на големите препятствия в родния баскетбол, освен във финансово отношение, още и в чисто баскетболен аспект, където спортният директор на Лукойл Академик бе категоричен, че никой не брой България на баскетболната карта.

Предизборната реч на Георги Глушков също наблегна на финансите, като той заяви като основна своя цел намаляване на бюджетния дефицит с 50% в следващата година. Глушков иска развитие на детските школи, специално минибаскет, и разкри, че в най-скоро време ще има разговори с шефа на Лукойл България Валентин Златев за намиране на спонсори за федерацията.

Председателят на Общото събрание Иван Чолаков предложи гласуването да бъде ускорено, като бъде направено явно, и по бързата процедура всички 77 делегати избраха Георги Глушков за мандат начело на баскетболната ни федерация.