Българските фенове на баскетбола вече могат да закупят билети за предстоящите мачове на националния ни отбор от Европейското първенство, което ще се проведе през септември в Полша, съобщава Топспорт. Пет месеца преди старта на надпреварата ФИБА-Европа и Полската баскетболна федерация обявиха официално пускането на билетите за Евробаскет 2009 в продажба. Ценните хартийки за двубоите от шампионата вече се продават в над 300 каси в Полша, като могат да бъдат закупени и по интернет. Вторият вариант съвсем естествено за момента е по-удачен за привържениците на момчетата на Пини Гершон.

България е в предварителна група D заедно с отборите на домакините, Литва и Турция, като срещите на нашите ще се играят в град Вроцлав. "Трикольорите" откриват Европейското първенство с мач срещу "Дружина Полска" на 7 септември.

Цените на билетите за Евробаскет 2009 варират от 10 евро за предварителната фаза до 75 за елиминационния етап, който включва и полуфиналите и финала на шампионата, който ще се състои на 20 септември в Катовице.