Балкан ще пусне в продажба билетите за първия двубой срещу Левски от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) в 11:00 часа на 12 май, четвъртък, на касите в „Арена Ботевград“. Срещата е от 19:00 часа същия ден, а цената на пропуските е 5 лева.

Билети ще се продават единствено в залата в Ботевград. Балкан е домакин на първите два мача от серията. Играе се до три победи от пет възможни срещи. Вторият двубой ще се проведе в събота, 14 май отново от 19:00 часа.

След това серията се мести в София като трети и евентуално четвърти мач ще се играят на 17 май, вторник и 20 май, петък. Ако има пети мач, той ще се състои отново в Ботевград на 23 май, понеделник. Първоначалните дати за евентуален четвърти и пети мач бяха – 19 май и 22 май, но те бяха променени заради Финалната четворка на Евролигата за мъже, където за първи път ще има българско участие, обявиха от лагера на Балкан чрез официалния си уебсайт.

На 19 май от 19:00 часа в Белград (Сърбия) гръцкият Олимпиакос, с национала Александър Везенков в състава, ще играе срещу настоящия шампион Анадолу Ефес от Турция в първия полуфинал на най-силния клубен европейски турнир по баскетбол. Вторият полуфинал е между испанските Барселона и Реал Мадрид

В другата полуфинална двойка в НБЛ пък се срещат Рилски спортист и Спартак Плевен. Серията започва в петък, 13 май от 19:00 часа в „Арена Самоков“. Вторият мач е насрочен за 15 май от 19:00 пак в Самоков, а третият – на 18 май от 19:00 часа в зала „Балканстрой“ в Плевен. Евентуален четвърти и пети двубой в тази серия са планирани за 20 май в Плевен и на 23 май в Самоков.