РИЛСКИ СПОРТИСТ – ДУНАВ 2007  хк./гост 8.5 точки

Рилски спортист демонстрира добра форма от началото на първенството, като победи един от фаворитите Левски като гост, а в първи кръг пости пречупи евроучастника Спартак Плевен. Безспорно у дома самоковци играят много силно и ще могат да се справят с тима на Дунав 2007, който се представя добре у дома, но все още не е достатъчно обигран за повече успехи. Знак 1.

БАЛКАН – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК  хк./домакин 21.5 точки

Мач с предрешен край, който обаче може спокойно да се играе с огромния хендикап за „студентите”. Безспорно Лукойл е по-класният тим, но разлика от 21 точки е прекалена за амбициозния състав от Ботевград. След изненадващата загуба като гост на ЦСКА, момчетата на Георги Младенов ще търсят поне частичен реванш пред ентусиазираната си публика. Регионалното дерби ще е интересно и няма да завърши с над 20 точки разлика в полза на шампионите. Знак 1.

ЯМБОЛ – ЧЕРНО МОРЕ  хк./домакин 8.5 точки

Ямбол е един от двата отбора, които нямат победа от първите два кръга. Такава обаче не се очертава и в третия, когато Иван Чолаков и компания приемат Черно море. Очаква се сезон на приливи и отливи в тима на Ямбол, но играта зависи предимно от изявите на звездата Димитър Ангелов. Ако на националът му потръгне, ямболии ще могат да изненадат всекиго, но до момента схемата не сработва, на което се дължат и двете поражения. Черно море е може би най-постоянният в изявите си отбор в България, след Академик, и заслужено винаги е в челото на таблицата. След победите над Балкан и Сливен, ред е на Ямбол да усети силата на варненци. Знак 2.