Балканска лига, 1-ви кръг

Рилски спортист – Мега Хипо Лизинг хк/г 3.5
Българският Рилски спортист приема белградския Мега Хипо Лизинг в първия кръг на новосформираната Балканска лига. Очаква се равностоен сблъсък, каквото ще е и нивото на съперниците в регионалната надпревара. Сърбите стартираха с две поражения в местната първа лига, а тази седмица ще гостуват последователно в Самоков и на Левски в София в четвъртък. Рилецо пък записа победа и загуба в последните си две контроли срещу „сините”. Най-вече заради домакинското предимство:
Прогноза – 1.


Адриатическа лига, 2-ри кръг:

Сплит – Загреб хк/г 5.5
Домакините отстъпиха трудно на хърватския шампион Задар като гост в първия кръг на Адриатическата лига с 67:81 точки, а Загреб падна като домакин на сръбския Войводина с 81:90.
Прогноза – 1.

Крка Ново Место – Цървена звезда хк/д 5.5
Словенският Крка Ново Место посреща сръбския гранд Цървена звезда, който от новия сезон е воден от легендарния наставник Светислав Пешич. Звезда надделя над ФМП Железник като гост с 84:78 точки, а Крка загуби при гостуването си на Партизан с 67:74. Цървена звезда е фаворит и в този втори кръг на Лигата.
Прогноза – 2.

Партизан – Хелиос хк/г 14.5
Шампионът Партизан приема Хелиос, който в първия кръг претърпя поражение при домакинството си на Босна със 74:79 точки. Очаква се сигурен успех на „черно-белите” при този втори домакински мач.
Прогноза – 1.