Президентът на баскетболния Левски Лукойл Тодор Стойков поиска наказание за Балкан след инцидентите на почивката на мача между двата тима от четвъртфиналите за Купата на България. Според Стойков, проблемът е тръгнал от домакините.

„Кой е виновен? Видяхте всички, че монетата има две страни. Не може само феновете на Левски да са виновни. Какво правят феновете на домакините до феновете на гостите? Нали това беше проблемът предния път – организацията. Кой провокира, пак Левски ли? Полицията влезе ли в залата? Както едните са виновни, така и другите имат вина“, заяви Стойков, цитиран от bgbasket.com.

На въпрос какво трябва да е решението, той бе категоричен: „Да накажат и тях. Те са домакини. Домакинът е виновен“.

„Провокацията беше от домакините. Отборът на Левски Лукойл категорично победи и показа защо е най-добрият“, каза още Стойков.

Той заяви, че Левски Лукойл ще вземе безкомпромисни мерки в предстоящите мачове. „Когато ние сме домакини, ще предприемем нужните мерки да не се повтори това. Ще бъдем безкомпромисни в следващите мачове. Нашата публика я охранява полицията, а никъде другаде в залата няма стюарди. Недейте само да упреквате нас“, добави Тодор Стойков.