Президентът на Динамо Москва Евгени Гомелски определи съперника на своя тим на осминафиналите за Купа УЛЕБ – Лукойл Академик – като много сериозен отбор. Двата тима се срещат в София на 11 март, а седмица по-късно и в Москва.

Легендарният бивш треньор не пропусна и да разкритикува своя Динамо за разконцентрираната игра на 1/16-финалите. Московчани отстраниха Сласк Вроцлав, но срещнаха доста проблеми най-вече по своя вина.

„Трябва да призная, че Динамо вече не е онзи гранд, който беше, не сме толкова силни,” сподели Гомелски. „Но красотата не е най-важното в играта, трябват резултати.”

На въпрос дали Лукойл Академик е приемлив съперник за Динамо, той каза: „На този етап вече всички съперници са трудни. Ето, ако се бяхме отпуснали още малко срещу Сласк, можехме дори от тях да загубим. На „един крак” не можеш да побеждаваш, още повече в Купа УЛЕБ. Така че, за нас Лукойл Академик е сериозен противник. Те не са по-слаби от останалите. За да ги победим, ще трябва да се потрудим сериозно.”

Целта на Динамо обаче е да продължава напред в турнира. „Трябва да победим българския отбор и да се борим за трофея,” обяви Гомелски. „Ние вече сме го печелили, защо да не го направим отново?!”