Президентът на баскетболния Черно море Асен Христов заяви, че отборът ще стане по-атрактивен с привличането на двамата американци.

„Напрежение няма. Ако утре успеем да направим един добър мач. Макар и един процент шанс вероятност да бием има. Определено зала „Конгресна” е много по-подходяща за баскетбол от другата малка зала, която е много неподходяща. Аз бих предпочел да играем всичките си мачове в зала „Конгресна”. Във Варна залите и спортните бази не стигат”, сподели босът на варненчани.

„От отбора има още какво да се желае. Отборът е много млад. Понякога на момчетата не им стига опит. Мисля, че с привличането на двама американци отборът ще придобие друг вид. Това е желанието на треньорското ръководство и аз като основен спонсор се съобразявам с треньора. Последното нещо е, ако отборът не върви да се сменя треньорът”, добави президентът на „моряците”.

„Мисля, че с идването на американците ще станем по-атрактивен отбор, което ще бъде още по-добре за публиката, която идва да гледа атракция. Черно море е един от най-класните отбори в България и целта ни всяка година е да бъдем в тройката. Имам огромно желание Черно море да играе в евротурнирите. Според мен има възможност това да стане факт още следващата година. Всичко това зависи от облика на отбора и дали той ще може да се доизгради, за да не бъде аутсайдер. Къде ще играем ще решим с господин Варчев в края на сезона. Защо не да спрем победния ход на ЛукОйл”, завърши Асен Христов.