Често пъти се питаме защо българските клубни отбори не просперират и пробиват в Европа или защо националният отбор не съумява да се класира на голям форум. Вчера може би получихме частичен отговор от самата кухня на баскетболен клуб Балкан Ботевград.

Един от играчите от младежкия отбор до 19 години сподели следната скандална случка, на която е станал пряк свидетел вчера. Публикуваме без редакторска намеса.

„Това съобщение е от отбора на балкан възраст 16-19 години до всички фенове на балкан и на баскетболът изобщо.Днес нашият отбор бе извикан от Михаил Михаилов, тъй като от както треньорът ни стана помощник в мъжкия отбор ние сме без треньор.Президентът на балкан категорично заяви , че отборът ще бъде разпуснат.Да, точно така – шампионът на България остава без юноши!Всеки път когато нашите приятели се забавляват ние сме в залата , когато в събота сутрин те спят ние стреляме тройка след тройка , когато те се забавляват ние се трудим.Но защо? За да бъдем изгонени като мръсни котета в един слънчев ден като днешният!Глупаво е да убиеш целия труд , емоция и време което сме вложили в един 10 минутен разговор!”От вас никой няма да стане баскетболист, нека не се самозалъгваме,няма смисъл да се влагат пари на вятъра”Това се нарича УБИЕЦ НА МЕЧТИ И МОТИВАЦИЯ!Една от „причините” за изгонването ни е , че не сме тренирали през лятото.Малка част от нас тренираха с мъжете,но останалите осъзнахме ,че е невъзможно чисто физически да тренираме с години по – големи от нас мъже.Миналото лято,когато наш треньор беше Иван Коцев всички до един тренирахме, съответно може би проблема не е в нас , не ние сме пожелали да бъдем без треньор!Може би не всеки от нас ще стане баскетболист,може би ще се окаже прав и никой няма да стане професионалист,но не е човешко да убиете нашата най – голяма страст – баскетболът!”

Балкан Ботевград е петкратен и настоящ шампион на България по баскетбол. Пет пъти завършва на второто място, 6 пъти е бронзов медалист и 4 пъти е печелил националната купа.

Основан е през 1947 година и играе домакинските си мачове в зала „Арена Ботевград”, което е с капацитет от 4000 места.

Балкан

източник: Фейсбук група на Балкан Ботевград