„Трябва да завършим по успешен начин годината”, пожела си старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов след успеха в Балканската лига над Стяуа и преди срещата с Ямбол утре от Националната баскетболна лига. Плевенчани са последни във временното класиране в родния шампион с две победи от 9 мача.

„Да, претъпяхме някои поражения и то след мачове, в който отборът играеше добре. Това тежеше на отбора и на мен като треньор и на хората около отбора, но смятам, че нещата нямат връзка. Мачът с Ямбол ще е съвсем различен. На нас ни се струпаха доста мачове. На двубоя със Стяуа пък се получиха две контузии – на Роб Престън и Александър Дяковски. Престън е със съмнение за счупен нос, а Дяковски - разкъсани мускулни влакна. Доста от мачове ни бяха на чужд терен до момента, приехме само Левски и ЛукОйл. Момчетата много искаха да победят, но не се получаваш. Дано да имаме шанс и за завършим годината добре утре срещу Ямбол”, коментира пред Гонг Великов.

„Не знам забелязали ли сте, че разликата между третия и последния във временното класиране в Лигата е само две точки. След два кръга един отбор може да е на друга позиция. Цялата година е много трудна и е глупаво да говорим за някакво временно класиране. То не е определящо, важно е какво постига всеки тим. Смятам, че досега не сме правили фатална грешка. Вадят се големи изводи от това временно класиране, но ще видите какво ще стане след 20 дни”, заяви още Дарин Великов.

„Надявам, че ще се възстановим до срещата утре. Изиграхме тежък мач срещу Стяуа. Почти сигурно Дяковски няма да вземе участие, а Роб е под съмнение, но досега играхме мачове и без Хриси, и без Илия Станков, така че не за първи път сме в подобна ситуация”, завърши Великов.