Баскетболистите на Левски получиха премии за класирането си на финал в турнира за Купата на България. Преди седмица „сините” спориха за трофея с Лукойл Академик и въпреки че отстъпиха на шампионите, момчетата на Любомир Минчев заслужиха похвалите на специалисти и фенове за доброто си представяне.

На полуфинал Левски отстрани вечния съперник ЦСКА, като това бе първа победа на „сини” над „червени” през настоящия сезон.

Левски игра финал за първи път от 2001 година насам, факт, който ръководството оцени като положителен и по тази причина целият отбор получи премии.

„Сините” разполагат с най-младия състав в първа шестица на мъжкото ни баскетболно първенство, а цели трима играчи на отбора получиха и индивидуални награди в турнира за Купата на България – Стефан Георгиев, Станислав Славейков и Ростислав Диков.

Общо петима баскетболисти на Левски ще вземат участие в традиционният Мач на звездите, който ще се проведе в столичната зала Универсиада в неделя, 1 април с от 15.00 часа. Това са Николай Варбанов, Роб Престън, Станислав Славейков, Златин Георгиев и Стефан Георгиев ще играят за отбора на Юга. Единият от двамата треньори пък е наставникът на „сините” Любомир Минчев.