Президентът на баскетболния Спартак Плевен и бивш баскетболист Цветан Антов е получил предложение за назначение за съветник на спортния министър. Той уточни, че тъй като в момента е председател на баскетболния клуб Спартак Плевен и ще има конфликт на интереси при заемане на предложената му позиция в министерството, затова той е решил да напусне клуба.

Антов е считан за една от легендите в българския и конкретно в плевенския баскетбол в миналото. Той вече е подал съответните документи за насрочване на Общо събрание, на което да бъде освободен от поста и на негово място да бъде избран друг председател.

Цветан Антов се надява до няколко седмици съобщението за свикване на Общо събрание на БК Спартак да излезе в Държавен вестник и той да може да започне работа в министерството. „И в бъдеще баскетболният клуб в Плевен ще може да разчита на моята подкрепа, включително и с търсене на финансиране“, коментира Антов.

Той разкри, че за укрепване на състава на мъжкия тим на клуба, който е в елитната баскетболна група, в скоро време ще бъде привлечен 205-сантиметров център, българин.
„Сегашният център е висок 180 см. Ние не сме равностойни с другите отбори в момента, защото има такива, които са с бюджет от 2 милиона лева, а ние се финансираме с 250 хиляди лева“, заяви още Цецо Антов.

„Аз също мога да привлека и по-високоплатени, класни състезатели, но не бихме могли да си позволим да не изплащаме редовно възнагражденията, и затова не го правя“, каза той. /БТА