Управителният съвет на БФБаскетбол прие от следващия сезон да се създаде женска Национална баскетболна лига. Нейният състав и системата на игра ще бъде решени след 31-ви юли, когато изтича срокът за заявки за участие в шампионата, съобщиха от родната централа. Успоредно с лигата ще има и „А” група за жени. В нея ще играят отборите, които не желаят и нямат възможност да участват в лигата. Те ще получават частична финансова подкрепа, но за тях ще има и ред ограничения като например – само две състезателки над 25-годишна възраст в състава.

В мъжкото направление освен Националната баскетболна лига и „А” група, ще има и Младежка лига, разделена на „А” и „Б” Дивизия. В отборите от Младежката лига ще се разрешава участието само на двама играчи, родени през 1988 и 1989 година. В „А” дивизия ще участват клубовете, които имат представители във НБЛ, а в „Б” дивизия – всички останали. Шампионът от Младежката лига ще се излъчва след провеждане на Финална четворка. Във финалите ще участват първите два тима от класирането на дивизия „А”. Другите два участника ще се определят между 3-я и 4-я от Дивизия „А” и първия и втория от Дивизия „Б”. В женското направление няма да има младежка лига.

Остава условието всички потенциални национални състезатели до 22-годишна възраст да имат минимум 10 игрови минути средно на мач през сезона, но това игрално време ще бъде гарантирано в случай, че тези баскетболисти имат подписан 3-годишен договор с клуба си.