Повече от 100 журналисти се събраха на летището в Тел Авив в ранния следобед днес, за да посрещнат Пини Гершон. 57-годишният треньор се съгласи да оглави бившия си тим Макаби, след офанзивата, която предприеха босовете на израелския гранд да го върнат начело на тима. Сумата, за която селекционерът на българския национален отбор се е съгласил да вади кестените от огъня в Тел Авив е 2.5 милиона долара. Пини ще изведе Макаби в Евролигата срещу Уникаха само след два дни.

„Развълнуван съм да се завърна в Израел. Идвам, за да зарадвам хората и най-вече майка ми. До вчера не съм и мислил да се върна, но сега съм щастлив и развълнуван. Обадиха ми се от ръководството и всички искаха да се върна. Идвам, за да работя. Ще дам максимума от себе си, за да направим най-доброто. Не съм го планирал. Вчера купих храна, колкото за три седмици в Атина, но явно някой друг ще я изяде”, коментира в типичния си шеговит стил Пини Гершон пред местните медии.

„Не знам колко ще ми струва завръщането ми. Обичам да правя всичко с емоция. В последните две години майка ми ме е виждала 10-12 пъти и това, че сега е щастлива, значи много за мен. Вярвам в играчите. Може да променя едно или друго, но се надявам да постигнем правилната комбинация. Както винаги животът ми е изпълнен с промени. Следващите 10 дни ще покажат накъде вървим. Съжалявам за Ефи. Не успях да говоря с него. Преди 10 години, когато за първи път влязох в залата на Макаби, не съм си и представял какво ще се случи”, заяви още Гершон, който замени на поста бившия наставник Ефи Биренбоум.