Баскетболистите на Берое домакинстват на Черно Море Евроинс в последен домакински мач за 2011 година тази неделя от 17.00 в Общинска спортна зала Стара Загора. Съставът селектиран от Георги Младенов води безапелационно в А група мъже с актив от 7 поредни победи и без загуба.

За първи път в игра за своя нов отбор пред старозагорска публика ще се появи бившият национал Наско Радев. Интересен е факта , че дебютната среща на Радев ще бъде срещу неговият роден клуб от Варна.

За сметка на това мачът ще пропусне капитанът на беройци Бойко Миленков. Той получи няколко неприятни удара при визитата на заралии миналия кръг в Шумен и ръководството на отбора реши да му даде заслужена почивка с цел пълноценно възстановяване.

Всички останали баскетболисти на Берое са в оптимална форма и ще направят всичко възможно да продължат победната серия за отбора през настоящият шампионат.

Изпълнителният директор на зелено белите Васко Кифев коментира предстоящата среща:'' Аз нямам очаквания, че срещата ще бъде от леките за нашия отбор, особено и в отсъствието на Миленков. Наблюдавам развитието на младите баскетболисти на Черно Море и ми прави впечетление, че те от мач на мач вдигат нивото си. Миналия кръг загубиха от силния отбор на Академик в Пловдив като 2-3 минути преди края на мача резултата беше равен. Откровено казано напоследък ми дойде малко в почече откъм емоции и нямам никакво желание да калявам нервната си система с драми и завързани мачове. Знаете футболния Берое имаше не дотам добра есен , жените от Берое 07 записаха поредица неприятни загуби след отлично начало на сезона. Надявам се точно сега преди Коледа и Нова Година, баскетболистите на Берое да затвърдят убедителното си представяне до сега в шампионата и да зарадват всички фенове, както и цялата строзагоска общественост с поредната хубава победа.''