Лукойл Акдемик изигра поредния си слаб мач и допусна поредна четвърта загуба в Еврокъп с 61:70 точки от босненския Игокеа. Мачът се игра в столичната зала „Универсиада“ и не предложи особено баскетболно зрелище за полупразните трибуни.

Лукойл Академик не демонстрира нищо от прогреса, за който треньорът и част от играчите твърдяха, че са постигнали в срещите си дотук. Сериозна дезорганизация и апатична игра не позволиха на „студентите“ да победят най-слабия си съперник в Група Е. В оставащите шест мача Лукойл се нуждае от едно малко чудо, за да продължи напред.

Слаб старт, както в предишните мачове до момента, пак спъна Лукойл. Гостите поведоха от първата си атака, и с изключение на две-три минути през първото полувреме "студентите" бяха догонващи в резултата.

Малко по-добре започнаха Аландо Тъкър и Давин Уайт, но бързо се загубиха на терена. Филип Виденов се появи в игра в средата на първата четвърт, но и неговите действия отиваха на халос в повечето ситуации. Все пак, Игокеа не успя да се откъсне, и след първата част водеше с 3 - 19:16.

Във втората част Оливер Костич опита тотална смяна на състава, и това за кратко даде резултат, и Лукойл дори поведе с 4 - 26:22.

Слабата защита обаче не позволи на аванса да де запази дълго, и гостите пак обърнаха, за 34:36 на почивката.

Сериозни проблеми имаше през първото полувреме центърът на "студентите" Юре Лалич, който взе една-единствена борба за 17 минути.

11-те грешки на Лукойл също натежаха в първата половина от мача.

Индивидуалните изяви на Виденов и Димитрис Вергинис държаха домакините в мача в третата четвърт, но и Игокеа не показваше много комбинативен баскетбол. Тимът от Александровац продължи да залага на тройки и заслон-контразаслон, с променлив успех.

Шотландецън Киърън Ачара се включи малко по-качествено от Лалич и си помагаше с Тенчо Банев в подкошието.

Всичко остана да се реши в четвъртия период, който стартира при 52:55 и с топка за Игокеа. Две бързи тройкш на Гипсън направиха преднината на гостите девет точки, а Лукойл в това време още не се бе разписал.

Пет минути преди края, още нищо не бе решено, и българският шампион изоставаше само с 4 точки.

Поредната хаотична защита на Лукойл позволи на Горан Гайович да вкара поредна тройка за Игокеа, и гостите поведоха със 7, с три минути до сирената.

Авансът им си остана толкова и в последната минута, и Лукойл отново бе безсилен в края на пореден мач, който загуби.

Лукойл направи 17 грешки, и двойно по-малко асистенции от своя съперник. В пореден мач за „студентите“ най-добър беше Филип Виденов с 14 точки и 8 борби. 12 точки добави Давин Уайт. Добро включване имаше гардът Димитрис Вергинис с 9 точки, но слабата игра на останалите играчи на Оливер Костич не позволиха да се противодейства на по-добре организирания тим на гостите. Най-добър за Игокеа беше Урош Николич с 19 точки и 10 борби.

С четири поредни загуби, Академик трябва да стори чудеса, за да намери място напред в Еврокъп. В следващия кръг Лукойл играе с румънския Плоещ.