Рилски спортист стана последният полуфиналист в турнира за Купата на България по баскетбол. Самоковският тим се наложи със 75:67 над Балкан, и утре ще се изправи срещу Левски за място на финала. Отборът на Балкан изглеждаше малко пренавит в началото на мача, а след като натрупа сериозен пасив, вече му бе трудно да търси обрат. Двубоят бе интересен и напрегнат, макар Рилецо да водеше през цялото време. И двата състава бяха подкрепяни от солидни агитки, изпълнили трибуните в плевенската зала „Балканстрой”, въпреки късния час на мача.

Момчетата на Александар Тодоров дръпнаха с пет точки в първата част, но във втората се възползваха от пропуските на „зелените” и взеха аванс до 13 точки в края на полувремето.

Балкан стъпи още по-жаден за победа на терена след почивката, но напрежението и грешките бяха в повече за състава на Георги Младенов. Любо Лилов върна интригата, като намали изоставането до шест точки, но след това неточната стрелба отдалеч изигра лоша шега на ботевградчани. Никакъв късмет от далечно разстояние нямаше Йордан Бозов, който не вкара нито един от четирите си опита за тройка. Лидерът на отбора Атанас Радев също нямаше ден, и въпреки че завърши с дабъл-дабъл – 11 точки и 10 борби, направи твърде неприятни пропуски. Със своите четири тройки Любо Лилов завърши с актив от 17 точки и девет борби.

За Рилски спортист много надъхано игра Драгослав Папич, който, макар и с натрупани лични нарушения, завърши с 20 точки и шест борби, но и доста пропуски. Иван Лилов, който игра срещу брат си Любо, добави 17 точки, а Травис Питърсън се отличи с 12 точки и 13 борби.

Утре Рилски спортист ще има тежката задача да преодолее Левски на полуфинал, а в другия сблъсък един срещу друг се изправят Спартак Плевен и настоящият носител на Купата – Лукойл Академик.