Единствената българка, която е печелила шампионски пръстен в женската НБА Полина Цекова обяви желанието си да застане начело на националния тим на България за девойки до 20 години. Цекова се включи в треньорския щаб на представителния ни отбор в тази възраст през това лято.

Легендарната плевенчанкa помогна изключително много на момичетата по време на подготовката на тима за европейското първенство Дивизия Б, което се провежда в Албена.

Снощи националките ни до 20 г. приключиха участието на европейското първенство Дивизия Б в Албена на пето място след успех над Латвия със 74:71 точки. Полина Цекова не скри удоволствието си от работата с момичетата, но заяви пред bgbasket.com, че нещата тук са много различни и открито изрази желанието си да поеме тима от следващата година.

„Положението е трагично, защото аз тук видях нещо, което не съм и сънувала, че може да съществува. Чудех се за какво са ме викнали тук и мисля, че намерих отговора. Желанието беше пред тях да се сложи една икона и те да си затварят устата. Досега не исках да си отварям устата, за да няма допълнително напрежение, но отсега аз ги почвам. Искам да кажа на момичетата, че те са едни невероятни човешки същества, изключително възпитани хора, изключително талантливи баскетболистки. Искам да им благодаря за прекрасните моменти прекарани с тях и искам само да им кажа нещо: Когато някой им каже, че те не могат да играят баскетбол - да не му вярват”, отсече Полина Цекова.

„Това държание и това, което аз видях тук, ме провокира да взема едно решение. От тази вечер си давам най-официално кандидатурата за следващата година аз да бъда треньор на този отбор, за да покажа на децата как се тренира и как се играе баскетбол”, коментира още легендарната българка.