Бенефисен мач по повод 90-години баскетбол в България ще събере легендите на този спорт у нас. Шоуто ще се състои в събота от 16:00 часа в пловдивската зала „Академик”.

Участието си в празника са потвърдили най-големите имена в българския баскетбол през последните 30 години. Под тепетата ще пристигнат Атанас Голомеев, първият европеец играл в НБА Георги Глушков, който специално заради събитието е отложил планирана ваканция в Италия и Георги Младенов – най-добрият играч през 90-те години у нас.

В Пловдив ще пристигнат и носителките на КЕШ с Левски – Надка Гочева и Петкана Макавеева.

Почетни гости на бенефиса ще бъдат спортният министър Свилен Нейков, неговият заместник Иван Ценов, който дори ще се пусне в игра, председателят на БОК Стефка Костадинова, президентът на БФ Баскетбол Михаил Михов, както изтъкнати треньори и съдии.

Програмата включва двубой между жените и мъжете. Поради напредналата възраст и повечкото килограми, легендите няма да бъдат измъчвани много. Двубоят между дамите ще бъде в две полувремена от по 10 минути, а този при мъжете ще се играе в две по 12 минути.

„За първи път в Пловдив се организира подобен мач. Радвам се, че хората към които се обърнахме за помощ откликнаха. Почти всички фирми, от които потърсихме спонсорство се отзоваха на нашата молба. Сигурен съм, че ще присъстваме на истински празник”, заяви един от главните „виновници” за организирането на бенефиса Здравко Димитров – кмет на район Западен в Пловдив.

Всички гости ще могат да охладят страстите от шоуто на баскетболистите с безплатна бира.