Плевен ще е домакин на двубоите от Финалната осмица на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже. След като разгледа офертите на Балкан Ботевград, Рилски спортист Самоков, Спартак Плевен, Черноморец Бургас, членовете на Управителния съвет към родната централа решиха именно Плевен да приеме решителните срещи за сблъсъка. Финалната надпревара ще се проведе между 12-ти и 15-ти март 2009 година. Плевен е избран поради това, че офертата на местния клуб е най-комплексна и добра от финансова гледна точка, съобщава официалният сайт на БФ Баскетбол.

По т. Разни Управителният съвет реши всички състезатели на БК ЦСКА за подрастващи, които имат договор за спортна подготовка и квалификация, който касае само тази спортно- състезателна година или нямат такива договори и нямат игрално време в среща през втория полусезон, в случай че отборът им допусне 2 служебни загуби поради неявяване, могат в едноседмичен срок след втората служебна загуба да бъдат картотекирани в друг клуб по свое желание.

Освен това шефовете на баскетбола гласуваха да отпадне Четвъртият трансферен период (”След началото на втория полусезон до началото на етап плей-оф, когато БК може да картотекира само един допълнителен състезател. В този период могат да бъдат картотекирани само състезатели, които не са взели участие във втория полусезон на настоящото държавно първенство на НБЛ или А група мъже в България.”) от чл. 22.1 в Наредбата на НБЛ.

Мениджърът Развитие на федерацията Георги Глушков представи на членовете на Управителния съвет Станислав Бояджиев за селекционер на националния отбор за девойки до 18-годишна възраст, който бе одобрен от президента на централата ни Михаил Михов.