Спартак Плевен посреща Черно море в дербито на 5-я кръг на мъжкия ни баскетболен шампионат. Варненци са непобедени до тук, но довечера от 18 часа излизат в негостоприемната за гостуващите отбори зала „Балканстрой” срещу участника в Еврокупата на ФИБА Спартак. Плевенчани показват някои слабости до момента, но със сигурност ще направят всичко възможно да натрупат самочувствие преди дебюта си в тазгодишните евротурнири.

Левски пък очаква Дунав 2007 в друг двубой, който обещава да предложи интрига на зрителите в зала „Триадица” от 18.30 часа. И „сините”, и русенският тим са с по 2 победи и 2 загуби, съответно на трето и пето място във временното класиране.

ЦСКА гостува на Рилски спортист в Самоков от 17.30 часа, Ямбол приема Балкан от 18, а шампионът ЛукОйл Академик ще играе в Сливен също от 18 часа. „Студентите” правят всичко възможно да уредят навреме документите на новия си плеймейкър Стевин Смит, за да може той да натрупа игрално време със съотборниците си преди старта на купа УЛЕБ.

Балкан, Ямбол и Рилски спортист са само с по един успех от четири мача в първенството, а логично ЛукОйл Академик оглавява класирането без поражение.