Националният селекционер по баскетбол Пини Гершон избра Тити Папазов и Любо Минчев за свои асистенти начело на мъжкия ни тим.

Израелецът с български корени бе категоричен, че за него това е възможно най-добрият екип, защото иска да има до себе си един по-опитен треньор и един по-млад, който да се развива в бъдеще.

„Вече видях записи с играта на някои национали, който се подвизават в чужбина, а и на младежкия представителен тим на България”, коментира Гершон на специалната пресконференция преди да отпътува от България.

„За 48 часа чух достатъчно”, отсече атрактивният специалист и допълни, че планира да направи треньорски семинар у нас по време на работата си начело на баскетболистите ни. Това може да се случи преди или след Финалната четворка за Купата на България, която ще се проведе в Самоков. „Вярвам, че мога да помогна на българския баскетбол като цяло, не става въпрос само да националния тим. Бях на една тренировка и гледах Мача на звездите вчера. Опитахме се да вземем решения по няколко теми. Подготовката започва в началото на юни. Скоро ще вземем решение за състава. Видях някои от играчите и от мъжкия, и от младежкия тим. Последното решение ще е за американеца с български паспорт, който ще използваме”, каза още Пини Гершон.

„Всички чакаха бързо решение за помощниците ми. Опитвам се построя добър екип заедно с хората от федерацията, мениджър, асистенти и кондиционен треньор. Взехме това решение заедно и се надявам да е добро. Ще бъда тук колкото трябва и вярвам, че те ще ми помагат, когато не съм тук”, заяви Гершон по повод избора на Тити Папазов и Любо Минчев за негови помощници.