Пресконференцията след победата на България над европейския шампион Русия с 89:88 премина при доста добро настроение и закачки между треньорските светила Пини Гершон и Дейвид Блат, които са начело на двата тима.

Ето какво заяви българският наставник Гершон: „Тази година ни се случиха две хубави неща. Първо се класирахме за европейското бързо, сега победихме европейския шампион. Започнахме много добре мача и това се отрази на самочувствието на нашите играчи. Обикновено те се притесняват от съперника, от това какво пише на гърдите му, но днес бяха „слепи”. През първата част спечелихме доста борби, но изпуснахме много тройки. Калоян Иванов можеше и да не играе, но вкара тройката. Този резултат е записан някъде горе.”

Коментарът и на Дейвид Блат: „Първо искам да поздравя с победата моя приятел Пини и българския отбор. Това беше един добър приятелски мач и за двата отбора. Важното е обаче какво ще научиш в тези приятелски мачове, а не колко ще вкараш. Разбира се, всеки иска да победи. Играхме много слабо в защита. Полезно е да се играе в такава тежка зала, пред тежка публика и срещу добър отбор. Можехме и да победим, на моменти играхме добре, но само на моменти”.