Старши треньорът на българския национален тим по баскетбол Пини Гершон заяви, че е доволен от подготовката на състава след последната контрола преди Евро 2009 в Полша.

„Това е възможно най-добрата подготовка, която можехме да направим и вярвам, че всички дадоха най-доброто от себе си. След 4-5 дни ще знаем, дали това е било достатъчно. Мачът днес беше добър, за да отиграем неща, които може да се наложи да правим в Полша при специални ситуации. Беше много важно за играчите, а също и за самочувствие. Всички знаят, че нивото на Европейското ще е 3-4 пъти по-високо от това тук. Вярвам, че всички дадоха най-добро от себе си и са готови да отидат в Полша, за да се борят за най-доброто, което можем да постигнем”, сподели Гершон.

„Не знам, защо се фокусирате само върху Полша. Вторият мач е не по-малко важен. Знам, че Литва е доста по-добър тим от нас, но пък ние успяхме да бием Русия, така че за мен първите два мача са еднакви. Можем да успеем срещу Полша. Правили сме го като гост. Мисля, че в първия мач върху тях ще има голямо напрежение и искам да бием, но и вторият мач не е по-малко важен. На теория наистина сме най-слабия тим в групата, но нали знаете, каква е разликата между теоретически и практически. Ние имаме играчи, които вече са били на Европейско, но подобен опит не може да се предаде на тези, които не са били там преди. Ще им е за първи път и надявам се не за последен. Дано да не чакаме нови 15 години. Реално и аз съм новобранец като Чавдар и Божо”, каза още Пини, който за първи път ще води мъжки национален отбор на Европейско първенство като старши треньор.