Националният ни селекционер Пини Гершон ще бъде големият отсъстващ от церемонията по повод 90-годишнината на българския баскетбол. Очакваше се 57-годишният наставник да пристигне в София заедно с кондиционния специалист Аврам Ковалски, за да получи наградата си за Треньор Номер 1 в баскетбола ни през изминалата година и Номер 3 сред колегите си в страната ни за 2008-а в анкетата на вестник „Труд”. Гершон обаче ще пропусне тържеството довечера във Военния клуб, заради много ангажименти в клубния си тим Макаби Тел Авив.

Пини, който бе в София преди около месец, за да обсъди подготовката на националните ни преди Европейското първенство в Полша тази година, е изказал на ръководството на родната федерация искрените си съжаления. Израелецът, който вече има и български паспорт, заявил, че планираната му визита се отлага, заради неочаквани промени в програмата на Макаби.

В България вече са останалите ВИП-персони, които са поканени на церемонията довечера, начело с президента на ФИБА-Европа Джордж Василакопулос и генералния секретар Нар Занолин.