Националният ни треньор по баскетбол Пини Гершон ще има възможност да види част от най-талантливите ни млади баскетболисти на кампа, който планира федерацията през ноември. Това е поредното потвърждение за желанието на селекционера да добие представа за потенциала, с който разполага родния баскетбол. Мениджърът развитие към централата ни Георги Глушков събира на лагер в София момчета от набор 1993-та и 1994-та година през уикенда.

„С Гершон ще има камп след може би две седмици. Пини ще ръководи две възрастови групи в продължение на два дни. Той много иска да работи с нашите млади състезатели. Виждал е младежите набор 1989-та и 1990-та година. Има представа за голяма част от нашите момчета, а с този камп ще му дадем възможност да види и по-малките”, заяви Глушков, а по повод тренировките този уикенд коментира:

„Това са всички наши талантливи момчета родени 1993-та и 1994-та година. Разделени са на източна и западна група. Първият лагер беше в Търговище, където предлагат добри условия, а вторият ще е тази седмица в София. Ще добием представа как се работи. Поканихме и треньорите им да участват в заниманията под ръководството на Георги Димитров и Ивайло Равуцов. Тези кратки лагери са за усъвършенстване. Искаме да държим децата в течение на нещата и да ги следим отблизо. Интензивно се работи с тях. Мисля, че имаме талантливи деца. Явно няма да се мерим със Сърбия, но ние се стремим да направим най-доброто, което можем. После ще продължим със следващата възраст. В източната група имаме почти три момчета над 2 метра и още три ще станат толкова. Трябва да се учат на всички баскетболни умения, които не трябва да се пропускат.”