Тежки дни чакат Пини Гершон. Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол официално пое сложната задача да изправи на крака бившия си тим Макаби Тел Авив, след като израелският гранд не започна добре сезона.

Около полунощ снощи Гершон подписа тригодишен договор с отбора, с който спечели три титли на Европа. В Макаби Пини ще работи отново в екип с кондиционния треньор Ави Ковалски, който също е част от щаба на представителния ни състав.

Рано сутринта специалистът, класирал България за Евро 2009, се оправи към Тел Авив, и веднага ще се захване с подготовката на Макаби, чийто шефове направиха и невъзможното да върнат опитния наставник начело на тима, явно разбрали грешката си от преди две години, когато допуснаха Пини да замине в посока Атина.

Време за губене няма, защото още в четвъртък израелецът, който очаква български паспорт, ще изведе жълтите срещу Уникаха в Евролигата.

Новите ангажименти на Пини Гершон не застрашават работата му като селекционер на националния тим, но означават по-малко време за наставника да пътува до родината ни и да наблюдава на живо изявите на избраниците си във вътрешното първенство. Желанието на Пини е да следи отблизо и да учи по-младите у нас, но проектът за създаване на баскетболна академия в София така и не дава признаци на развитие, и топката отново е върната във федерацията ни, която ще трябва да бъде доста по-активна в опита да осъществи проектите си за развитие на баскетбола в България.