Трикратният шампион на Европа с Макаби Тел Авив Пини Гершон заяви, че днешният успех с българския национален тим по баскетбол над Унгария е изключително важен за него. „Победата за мен е толкова важна, колкото и за вас”, отговори Гершон на въпрос как се е чувствал начело на мъжкия ни отбор в евроквалификациите.

„Щастлив съм, че спечелихме с такава разлика и изпълнихме някои от целите, които си бяхме поставили. За първи път от началото на подготовката допуснахме само 6 грешки в мача. Това означава, че играчите са били концентрирани и готови за двубоя. Играхме добре в нападение, а през второто полувреме направихме хубави неща в защита. Ако играем като тим, можем да се поздравим с успех”, каза Пини Гершон.

Старши треньорът на националния ни тим добави още, че уважава много противника. „Бях малко притеснен преди срещата, защото те имат добри стрелци от далече. Това обаче е само началото. Сега очакванията се повишават. Чака ни тежък мач във Финландия. Надявам се там да играем по-добре отколкото във втората контрола срещу Полша. Независимо от всичко победата е най-важна. Важно е също, че баскетболисти като Аврамов и Костов играха и то добре днес. Важно е за бъдещето на българския баскетбол”, коментира Пини Гершон след победата над Унгария с 89:71 точки.

Наставникът на унгарците Лайош Месарош пък заяви: „Знам, че българският национален тим има много висока мотивация с Пини Гершон начело. Липсват ни важни играчи в подкошието и това се отрази през последната четвърт. Вие разполагате с отлични реализатори.”