Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон ще пристигне малко по-късно от предварително очакваното в София. 57-годишният израелски треньор, който вече има български паспорт ще се забави няколко дни поради лични причини. До пристигането на Гершон заниманията ще се водят от асистента му Тити Папазов и кондиционния специалист Ави Ковалски.

Мъжкият ни състав пък ще тренира почти в пълен състав довечера от 18:30 часа в столичната зала „Универсиада”. В заниманието ще се включат и състезателите, които получиха малко по-дълга почивка, заради участието си на Универсиадата в Сърбия, както и капитанът Тодор Стойков.

В началото на август се очакват селектираните от младежкия тим Божидар Аврамов и Александър Янев, а също и натурализираният плеймейкър Ибрахим Джабер.

Двамата нови американци, които очакват български паспорти до дни - Андре Оуенс и Ърл Роуланд, също ще направят първа тренировка с националния тим на България довечера. Баскетболистите ни се готвят за Европейското първенство в Полша. Страната ни е в група с домакините, Литва и Турция, а първият мач е на 7 септември.